Waarom vochtbestrijding

Vochtbestrijding in uw woning is van cruciaal belang.

Ontzettend veel bestaande woningen krijgen te kampen met vochtproblemen.

Vocht treft vooral oudere woningen maar ook nieuwe zijn er niet immuun voor, al is dit eerder aan een bouwtechnische fout te wijten. Echter bouwen in zeer vochtige of natte gebieden kan zelfs bij een perfect gebouwde woning leidden tot ernstige vochtproblemen. Vochtproblemen zijn sneller een probleem dan u denkt, laat het dus door specialisten analyseren en oplossen. Maar vooral: informeer u goed indien u in natte of mogelijk overstromingsgevoelige gebieden wenst te bouwen.

Vochtproblemen die vaak voorkomen

Hieronder een opsomming van zulke vochtproblemen:

1. Opstijgend vocht

Opstijgend of optrekkend vocht heeft de eer van het meest vorkomende probleem, samen met andere vochtproblemen zoals een natte kelder of schimmel en condensvorming vormen zij de basis van allerlei kwaaltjes bij mens en gebouw. Opstijgend vocht kunt u bestrijden door te injecteren, na de injectie kan u het aangetaste pleisterwerk aanpakken.

2. Vochtige muren

De oorzaak van vochtige muren? Niet eenvoudig te achterhalen, er zijn er namelijk verschillende. Roep dus de hulp van een expert in. Wilt u vochtige muren behandelen? Zo gaat u te werk.

3. Schimmel op de muur

Hebt u schimmel op de muur? Dan hebt u ongetwijfeld een vochtprobleem in huis. Hou altijd goed voor ogen dat tijdelijke oplossingen niet werken. Schimmel bestrijden doet u best heel grondig.

4. Vochtige kelder

Bij oudere woningen komt een vochtige kelder wel vaker voor. Het is één van de meest voorkomende vochtproblemen. Het probleem oplossen doe je niet zomaar, het vergt moeite. Klik en ontdek hoe u uw kelder waterdicht kunt maken.

Specialisten in vochtbestrijding

Hebt u vochtproblemen?  Dan raakt dit rechtstreeks aan uw levenskwaliteit. En aan de kwaliteit van uw woning. Raadpleeg daarom altijd een specialist in vochtbestrijding. Zeker wanneer vochtproblemen uw comfort hypothekeren.

Vochtproblemen bestrijden doe je niet in een handomdraai. Eerst moet je de oorzaak van het vochtprobleem detecteren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Met tijdelijke vochtbestrijding verspilt u trouwens tijd én geld. Alleen een efficiënte en permanente aanpak werpt vruchten af.

Neem contact op met specialisten om vocht te bestrijden. We vermelden hier geen namen maar vraag hen je woning eens volledig door te lichten. Vaak doen ze dit zelfs volledig gratis!